Een architectonisch huis vertelt een verhaal gebouw

Lichtinval, mooie doorzichten en een spannende indeling; daaraan herken je een ontwerp van 1:1architecten. Een goed ontwerp begint met een efficiënte indeling die niet voorspelbaar is maar je prikkelt en verrast. Waar wij enthousiast van worden is als er een optimale wisselwerking is tussen het gebruik en de beleving van een gebouw. Een markant raam met een fenomenaal uitzicht of een extra hoge woonruimte, dat maakt een ontwerp uniek. Een goed ontworpen gebouw verbindt zich met zijn omgeving; het vertelt een verhaal en laat je verwonderen. Bovenal geeft het je iedere dag een goed gevoel.”

Binding met de regio

Ik ben een geboren Groninger en opgegroeid in Winschoten. Na mijn studie aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam werkte ik bij Ben van Berkel (UNStudio). In 2005 startte ik mijn eigen architectenbureau en gaf enkele jaren les aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2009 ben ik teruggekeerd naar het noorden. Ik heb altijd een connectie met deze regio gevoeld; ik spreek de taal, ken de mensen en geniet van het prachtige landschap. 1:1architecten gaat uit van de kracht van het individu. Door mensen en kennis te bundelen zijn wij in staat om grootse prestaties te leveren. 1:1architecten is in omvang dan wel bescheiden  maar onze ambities en projecten zijn dat niet. Ons werkgebied beslaat de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Momenteel zijn we vooral actief  met het ontwikkelen (en verkopen) van woningen in Blauwestad en af en toe doen we nog wel eens een project in Amsterdam. 

Van keuken tot mini-stedenbouw

Mijn liefde voor architectuur is niet voorbehouden aan woningen. Aan het begin van mijn carrière ben ik gestart met het ontwerpen van keukens en interieurs, vervolgens groeide mijn werk steeds verder door van een huis, naar een bedrijfspand tot waar we nu zijn: villa’s en mini-stedenbouw. Een mooi voorbeeld hiervan is het  project Hoogtij dat wij in 2015 ontwikkelde voor Blauwestad. Dat bleek zo’n succes dat we in 2016 de eerste woning verkochten en in slechts drie jaar uitverkocht waren. Het ontwikkelen van nieuwbouwplannen is nu een belangrijk onderdeel van ons bureau. Hierbij werken we in opdracht van provinciale en gemeentelijke overheden alsmede ook voor ontwikkelaars en investeerders. In Blauwestad verkopen we kavels en woningen in samenwerking met bouwbedrijf Stijkelbouw uit Scheemda. 

 

En ja, we ontwerpen ook nog wel eens een bijzondere keuken of interieur.

Gezonde gebouwen

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend uitgangspunt voor 1:1 architecten. We maken gebruik van warmtepompen, zonnepanelen, natuurlijke isolatiematerialen en damp-open gevelsystemen. Bovendien vinden we het logisch om alleen duurzame en verantwoorde materialen toe te passen. Duurzaam bouwen betekent ook dat we zoveel als mogelijk werken met regionale (onder)aannemers maar vooral dat we gezonde, energie-neutrale gebouwen willen maken.

Gelijkwaardigheid en korte lijnen

Waar 1:1 voor staat? Voor een fantastisch eindproduct waar de gebruiker jarenlang plezier van heeft en voor gelijkwaardigheid en korte lijnen. Wij willen toegevoegde waarde leveren. Dit doen we door goed te luisteren en samen te werken met alle betrokken partijen. Door te verbinden kunnen wij alle wensen van onze opdrachtgevers binnen het beschikbare budget omzetten in aansprekende gebouwen.